Przyrządzanie posiłków w kamperze będzie wymagało posiadania odpowiedniego wyposażenia. Ograniczona przestrzeń a także specyfika podróżowania wymuszają nieco inne podejście w wyborze akcesoriów, które łączyć powinny funkcjonalność z kompaktowymi wymiarami.
Podstawę kuchennego ekwipunku stanowi zestaw wielofunkcyjnych garnków i rondli mających odczepiane rączki, które zarówno można używać na kuchence, jak i na grillu czy w piekarniku. Naczynia z wymiennymi uchwytami pozwolą zaoszczędzić spore ilości w szafkach, a poza tym używać ich można jako miski do przechowywania czy serwowania.
Warto zainwestować w wysokiej jakości patelnię z powłoką nieprzywieralną, także z uchwytem z możliwością odpinania, która dobrze się sprawdzi przy przygotowywaniu różnorodnych potraw. Składane kuchenne akcesoria to kolejna kategoria wyposażenia niezbędnego na pokładzie kampera. Silikonowe durszlaki, które po złożeniu stają się płaskie, składane deski kuchenne z rowkiem odprowadzającym płyny czy teleskopowe cedzaki – te wszystkie przedmioty oszczędzają cenną przestrzeń bagażową. Na dużo uwagi zasługują również silikonowe maty do pieczenia, które można dociąć do szerokości piekarnika w kamperze, a po wykorzystaniu zwinąć i włożyć do szuflady.
Niezbędnym elementem wyposażenia jest również komplet lekkich misek, kubków i talerzy wykonanych z materiałów odpornych na stłuczenie. Przy okazji takich zakupów warto zastanowić się też nad innymi akcesoriami, takimi jak na przykład Cadac grill gazowy.
+Tekst Sponsorowany+